1082-專題演講-1090318-史馬丁(清華物理)

張貼人:李明芳公告日期:2020-03-02

Time2020/3/18 (Wed.) 14:20~16:20
SpeakerProf.史馬丁(Martin Spinrath)
國立清華大學物理學系/Department of physics, National Tsing Hua University
TitleTowards a New Unified Standard Model of Particle Physics and Cosmology
AbstractParticle physics is at the brink of a new era. With the discovery of the Higgs boson in 2012 the Standard Model (SM) of particle physics is complete, consistent and extremely well tested. Similar reasoning applies to the SM of cosmology, the so-called ΛCDM model, which accurately describes the universe on large scales. On the other hand, we know from experiments and from theoretical considerations that the SMs are unlikely to provide the complete model of nature. In my talk I will discuss some of the open issues and my work towards the development of a new SM which could give a more satisfactory, unified description of particle physics and cosmology.
PlaceS101, Gongquan Campuses, NTNU

最後修改時間:2020-03-11 PM 2:29