1071-專題演講-1070926-陳俐吟(中山光電)

張貼人:李明芳公告日期:2018-09-03

Time9/26/2018 (Wed.) 14:20~16:20
SpeakerProf.陳俐吟(Li-Yin Chen)
Department of Photonics, National Sun Yat-Sen University
TitleFunctional Materials for Organic Light-Emitting Diodes and Photovoltaic Devices
AbstractDevelopment of energy-efficient light-emitting devices and renewable energy sources are underway to address the issue of global warming. Organic light-emitting diodes (OLEDs) continue to be of great interests because of high potential in lighting and display technology. Balanced electron and hole mobilities are extremely important to achieve good electroluminance performance. Through proper choice of carrier transport and emitting materials, and engineering of device structures, better confinement of charge recombination can generally be achieved in a multilayer device. In this talk, kinds of newly developed functional materials and device structures are proposed for both display and lighting applications. In addition, we also demonstrate a perovskite solar cell with 18% power conversion efficiency (PCE) through air quenching technique to facilitating crystallization of perovskite.
PlaceConference Room (Basement), General Hall, Gongquan Campuses, NTNU

最後修改時間:2018-09-19 AM 9:32